David M. Flood|A Place Like All Others

Luova.fi Galleria 11.04. – 27.04.2018

Avajaiset ke 11.04.2018 klo 17-19. Tervetuloa!

Suvilahdenkatu 10 A 5.krs, 00500 Helsinki.
Galleria on avoinna ma 10-18 ja ti-pe 10-17

(In English)

Luova.fi galleria aloittaa valokuvanäyttelyiden kevätkauden pureutumalla kaupunkisuunnittelun ajankohtaiseen aiheeseen.

Helsingin keskustan laajentuessa kaupunkisuunnittelu ja prosessit sen takana nousevat keskeisiksi kysymyksiksi. Irlantilaisen valokuvaaja David M. Flood:n ‘A Place Like All Others’ -näyttely syventyy näihin kysymyksiin sekä kuvan merkitykseen kaupunkisuunnitteluprosessissa.

Nykyinen käsitys tilasta arvokkaana hyödykkeenä on nostanut esiin tärkeän kysymyksen siitä, miten käytämme meitä ympäröivää urbaania tilaa. A Place Like All Others -näyttely pohtii, minkälaisia paikkoja me haluamme ympärillemme luoda ja miten havainnekuvat (esim. tietokoneella tuotetut kuvat ja manipuloidut valokuvat) pyrkivät vaikuttamaan käsitykseemme siitä, millainen urbaanin tilan tulisi olla. Näyttely tarkastelee kahta eurooppalaista urbaania tilaa; Dublinin Docklands -satama-aluetta ja Helsingin Pasilaa, sekä kuvan vaikutusta käsitykseemme näistä paikoista.

Näyttelyn teokset koostuvat valokuvista, videoista ja tutkimuksen kohteina olevien alueiden asukkaiden sekä työntekijöiden haastatteluista. Kuvien yhdistävänä tekijänä on pukuun pukeutunut ihmishahmo, joka kantaa salkkua ja puhelinta. Kuvat ilmentävät globaalien sijoitusyhtiöiden kasvavaa roolia ihmisen ja urbaanin tilan välisessä suhteessa. Sijoitusyhtiöille nämä tilat ovat ennen kaikkea investoinnin kohde ja tulon lähde ja näyttely käsittelee näiden voimien vaikutusta suhteeseemme ympäröiviin tiloihin.

 

David M. Flood on irlantilainen valokuvaaja, joka vaikuttaa Irlannissa ja Suomessa. ‘A Place Like All Others’ -näyttely on hänen maisteritutkinnon lopputyö joka on ollut esillä ensin Dublinissa CHQ:ssa ja nyt Helsingissä Luova.fi galleriassa. Flood opiskelee kaksivuotista tutkintoa Institute of Art, Design and Technology Dún Laoghaire:ssa, Dublinissa ja työskentelee Suomessa.

‘A Place Like All Others’ -näyttely herätti median mielenkiinnon Dublinissa.

Kuuntele David M. Flood:n haastattelu, Dublin City FM –> täältä

Lue Dublin Inquirer artikkeli –> täältä

Lisätiedot:
david@davidmflood.com, p. 040 9677 802,
http://www.davidmflood.com
info@luova.fi