Heikki Kynsijärvi: Etherlands

On Another Planet © Heikki Kynsijärvi

 

Heikki Kynsijärven esikoisnäyttely esittelee todellisuuden taianomaista puolta

Luova.fi galleriassa 7.2.2019 avautuva Heikki Kynsijärven valokuvanäyttely Etherlands koostuu pääasiassa Hollannissa vuosien 2010 ja 2018 välillä otetuista valokuvista, joihin piirtyy värikäs ja ihmeellinen maailma.

Vaihto-opiskeluvuotensa (2010-2011) jälkeen Kynsijärvi on vieraillut Hollannissa lähes vuosittain kuvausmatkoilla etsien aiheita ja kehittäen omaa tyyliään. Näyttelyn valokuvat on suurimmaksi osaksi kronologisessa järjestyksessä, jolloin voi helposti havaita kuinka kuvaajan ilmaisu on vuosien varrella kehittynyt entistä graafisempaan ja abstraktimpaan suuntaan.

– Kameran etsimen läpi maailma näyttäytyy hieman todellista ihmeellisempänä. Juuri sitä ihmeellisyyden tunnetta olen yrittänyt kuviini tallentaa, Kynsijärvi kertoo.

Valokuvista voi tunnistaa Zandvoortin hiekkarannan, Haarlemin juna-aseman tai kaupungin torin kupeessa sijaitsevan suuren goottilaisen kirkon tornit, mutta kaikista hollantilaisin elementti kuvissa on kukat. Kukista muodostuikin yksi näyttelyn pääaiheista.

– Kukat ovat hyvin moniulotteisia ja niistä voi löytää mitä tahansa. Niiden kirkkaat ja monenkirjavat värit luovat kuviin tiettyä taianomaista tunnelmaa, Kynsijärvi jatkaa.

Näyttely saa jatkoa toukokuussa kun Kynsijärvi vie näyttelyn Haarlemiin, jossa suurin osa näyttelyn valokuvista on otettu.

Heikki Kynsijärvi (s.1982) on itseoppinut valokuvaaja joka työskentelee Helsingissä.

Heikki Kynsijärvi: Etherlands

Luova.fi – valokuvagalleria

Suvilahdenkatu 10 A, 5. krs

Näyttely avoinna 7.2.2019 – 7.3.2019

Lisätiedot:

Heikki Kynsijärvi

hejoky@gmail.com

050 3311 673