JAANA KOTAMÄKI|LUONNON SIVELTIMELLÄ

27.4. – 30.6.2016

kotimaki

Luonnon siveltimellä -näyttelyni idea syntyi luonnon monimuotoisuuden, muotojen ja värien innoittamana, houkutellen erilaisten sävyjen ja varjojen maailmaan.

Vastavärit ovat vahvasti esillä, kuten myös valon ja varjon, värien ja muotojen sekä liikkeen rytmit. Välillä kuvaan on jätetty vain oleellinen, jolloin graafisuus on noussut keskeiseksi tehokeinoksi.

Lähikuvissa kohteet esiintyvät erilaisissa visuaalisissa muodoissa, väreissä ja

pinnan rakenteissa, joissa voi vapaasti leikitellä kuvapintojen kanssa. Niissä korostuvat valon ja värin abstraktiot, joissa vain mielikuvitus rajana.

Esillä on lähikuvia auringon valon heijastuksista ja taittumisista, joiden seurauksena kohde on saatu näkyviin kaikissa sateenkaaren väreissä. Mm. palkitussa Siementen tanssi -kuvassa voikukan siemenet loistavat kaikissa spektrin väreissä, valon taittuessa pisaroista. Pienen tuulenvireen ansiosta siemenet leijailevat ilmassa ikään kuin tanssien keskenään.

Keskeistä teoksilleni ovat maalauksellisuus, jolloin ääriviivat ja muodot katoavat kuviin.

Kotamaki

Kuvan esittävyyden sijaan, toivon kuvieni herättävän katsojassa mielikuvia ja tunnetiloja sekä nostavan esille erilaisia tunteita, tunnelmia ja ajatuksia.

Näyttelykokonaisuudessa on yhteensä 20 teosta, jotka on vedostettu Hahnemühlen Fine Art -paperille.

Näyttelyä on tukenut Valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry.

Lisätietoja:

Jaana Kotamäki / puh. 040 5250071 / jaana.kotamaki@pp.inet.fi

LUOVA.fi / puh. 09 8775 2991 / info@luova.fi