Maria Kokljuschkin – By The Big River - Ison joen varrella

  • Home
  • Maria Kokljuschkin – By The Big River – Ison joen varrella

Maria Kokljuschkin – By The Big River – Ison joen varrella

Maria Kokljuschkin – By The Big River – Ison joen varrella
13.2.2013-13.03.2013

Maria Kokljuschkinin kuvat kertovat dokumentaarisella otteella tarinoita eristyksissä olevasta maailmasta ja kulttuurien kohtaamisesta sademetsän keskellä. Ihmisten ystävällisyys ja toisistaan huolehtiminen koskettaa ja jää mieleen kulttuurimuurista huolimatta.

Kokljuschkin matkusti kuudeksi viikoksi Peruun kesällä 2011. Osan matkastaan hän vietti Iquitos nimisessä noin 500 000 asukkaan kaupungissa. Kaupunki sijaitsee sademetsän ympäröimänä Pohjois-Perussa, eikä sinne pääse kulkemaan maateitse, vain lentämällä tai Amazon jokea pitkin.

“By The Big River on kuvasarja arjen pienistä hetkistä jotka ovat koskettaneet minua. Kuvieni kautta haluan välittää muille edes pienen rippeen siitä, miten kaunis ja ihmeellinen maailma tuolla sademetsän keskellä on ja miten tärkeää on, että se maailma säilyisi.” tiivistää Kokljuschkin.

Maria Kokljuschkin (s.1980) on helsinkiläinen freelance valokuvaaja, joka on opiskellut kuvajournalismia kansanopisto HEO:ssa. Hän mielellään matkustelee dokumentoiden ja tutustuen ihmisten arkeen eri puolilla maailmaa. Kokljuschkin kuuluu mustavalkovalokuvaa kunnioittavien kuvaajien Harmaa-alue kollektiiviin.

Näyttelyä on tukenut Patricia Seppälän säätiö

MORE INFO