Timo Kirves: SIVUPOLUILLA

Timo Kirves: SIVUPOLUILLA

Timo Kirves: SIVUPOLUILLA
-valokuvanäyttely
Luova.fi Galleriassa 16.10. – 15.11.2013

Kirveskutsu

”Nää kuvat on just elämää, ilman näkyviä konflikteja”

“En mä mitään tutki, kunhan killittelen, ja kun eteen tulee jotain mistä voi ottaa kuvan, niin teen sen”, Timo Kirves tokaisee. ”Mulle on tärkeetä se mitä syntyy, ei se missä on oltu. Nyt mä oon ollu sivupoluilla, työkeikkojen yhteydessä tai vapaa-ajalla, kuvannu katujen tapahtumia, yöllä ja päivällä, tehny taiteilijamuotokuvia ja kuvannu musiikkia, mulle niin rakasta.”

Timo Kirves (s.1939) on työskennellyt lehti- ja mainoskuvaajana vuodesta 1963 lähtien, mm. Annalle, Finnsevenille, Erva-Latvalalle, Suomen Kuvalehdelle, Kotiliedelle, Helsingin Sanomille ja Hufvudstadsbladetille. Kirves on tehnyt myös opetustyötä useissa taidealan oppilaitoksissa. Hänet tunnetaan etevänä kuvantekijänä, joka hallitsee nykyaikaiset tehokkaat kuvankäsittelyn ja värinhallinnan prosessit.

“Oon Sakari Pälsin oppilas mitä suurimmissä määrin. Yritän noudattaa neuvoa: Näppäilkää hyviä kuvia. Älkää koskaan katsoko mallia ammattilaisista, koska ne tekee sitä rahasta. Katsokaa ennemmin muita taidemuotoja”, Kirves hymyilee.

Sivupoluilla kuvat ovat vuosilta 1980-2013. Näyttelyn on kuratoinut Jouni Kaipia. Näyttelyä on tukenut Helsingin Valokuvakeskus HCP ja näyttelyn 31 teosta on vedostettu Epson Premium Semigloss -paperille.

MORE INFO